Stiftelse af selskab

Når man skal stifte et selskab, er der mange spørgsmål, der skal besvares. Hvilket slags selskab skal du stifte? Hvilke regnskabsregler gælder for den type selskab, jeg vil stifte? Skal jeg bruge en revisor? Læs med her og få svar på dine spørgsmål. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for stiftelse af din selskab.

– Mikael Hansen, Revisor

 

Reducer din revisorregning

Hvilket slags selskab skal jeg stifte?

Der findes flere forskellige selskabsformer, og det er ikke altid nemt, hvilket man skal vælge, når man skal stifte selskab. Der findes nemlig en række forhold, der afgør hvilket slags selskab, du bør stifte.

Hvis du er iværksætter, er det nærliggende at starte med en enkeltmandsvirksomhed. En af de mest populære selskabsformer i Danmark, er det, der hedder et anpartsselskab eller et ApS. Et ApS er en type kapitalselskab. Et ApS har den fordel, at man ikke risikerer sin private formue eller ejendele, hvis der skulle ske noget med virksomheden. Til gengæld skal man stille med et indskud i virksomheden, der skal være på minimum 40.000 kr. Der foreligger også nogle helt klare juridiske krav for, hvordan et ApS skal stiftes. Der skal blandt andet foreligge et stiftelsesdokument.

Det er også værd at nævne, at når man stifter et ApS, så er man regnskabspligtig. Det vil sige, at man hvert år skal udarbejde og indberette et årsregnskab til skattemyndighederne.

Der findes også andre typer kapitalselskaber, som IVS (iværksætterselskab), A/S (aktieselskab) og holdingselskab.

Du kan også få revisorhjælp i forbindelse med stiftelse af selskab, og i forbindelse med skattepligtig og skattefri virksomhedsdannelse. En revisor kan faktisk også hjælpe, hvis du på et tidspunkt vil omdanne et IVS til et ApS. Fristen for dette er den 15. oktober 2021.

Revisor Mikael Hansen specialiserer sig i mindre virksomheder og enkeltmandsvirksomheder, og er derfor et godt bud på en dygtig revisor, når du skal stifte dit selskab. Det er en god ide at have styr på formalia fra starten, i forbindelse med stiftelse af selskab, og så kan en god revisor, der kan bidrage med rådgivning og sparring, være en god investering for din virksomhed.

Få styr på dit bogholderi

Når du har stiftet din virksomhed ved hjælp af en revisor, så er det også essentielt, at du har styr på dit bogholderi. Det er vigtigt, at virksomhedens regnskab bliver udarbejdet og bogført korrekt, ikke bare med tanke på skattemæssige forhold og indberetning til skattemyndigheder, men også for at bevare overblikket over din virksomheds udvikling.

En dygtig revisor kan bistå med sparring og rådgivning, så du kan træffe de bedste mulige regnskabsmæssige beslutninger for din virksomhed. En revisor kan se løsninger, som man ikke har samme mulighed for som privatperson. Derfor kan det godt betale sig at få en professionel og billig revisor som Mikael Hansen til at bistå med bogholderi, når virksomheden er stiftet. Hos Revisor Mikael Hansen får du revisorydelser til faste, lave priser, og du får ingen overraskende ekstraregninger oveni den aftalte pris.

Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig