Håndtering af dit bogholderi

Bogholderi kræver tid at sætte sig ind i og gennemføre, og det er tid, der med fordel kunne bruges på virksomheden.

Derfor kan det være en god ide at alliere sig med en billig revisor, der kan stå for dit bogholderi. Her skal vi se lidt nærmere på, hvilke fordele der er. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for håndtering af dit bogholderi så som momsregnskab og årsregnskab. 

– Mikael Hansen, Revisor

Jeg er kun tilfreds, når du er tilfreds

 

Hvad er bogholderi?

Bogholderi indebærer det, der har med regnskab at gøre i din virksomhed. Det er virkelig vigtigt at holde styr på regnskabet for at sikre, at man har den nødvendige oversigt over virksomhedens økonomi. Det er nemlig sådan, at alle transaktioner, der bliver gjort i virksomheden, skal føres ind i et regnskabssystem, så man kan danne sig et samlet overblik. Virksomheder har pligt til at føre regnskab og sørge for, at dette bliver korrekt.

Hvis man driver en virksomhed, så ved man, hvor meget regnskab kan fylde på en arbejdsdag, og skabe meget unødvendigt stress. Derfor kan en revisor bidrage til at lette denne arbejdsbyrde. Revisor Mikael Hansen har lang erfaring som revisor, og specialiserer sig i enkeltmandsvirksomheder og mindre selskaber som anpartsselskaber.

Ved at outsource håndteringen af dit regnskab til mig, kan du dermed fokusere på andre områder af din virksomhed. Jeg holder styr på alle deadlines for dig, så du i princippet kan læne dig tilbage og slet ikke tænke på noget, før du hører fra mig. Revisor Mikael Hansen er specialiseret i mindre virksomheder, hvor der lægges vægt på det personlige nærvær.

Jeg er revisor København, men skulle du komme uden for København, betyder det ikke, at jeg ikke kan servicere dig. Du er velkommen til at kontakte mig, selvom du bor uden for København, hvis du har behov for hjælp til revisor.

Hvad skal jeg huske i min enkeltmandsvirksomhed?

Når du har en enkeltmandsvirksomhed, så er noget af det vigtigste, at du har en separat bankkonto. Denne adskiller din virksomhedsrelaterede transaktioner fra din private økonomi. Herudover, vil bogføringen, momsopgørelsen og udarbejdelsen af årsregnskabet være nemmere og mere simpel. 

 

Gode råd
  • Når du har din separate bankkonto i enkeltmandsvirksomheden, er det vigtigt at huske, at det kun er dine virksomhedsrelaterede indtægter og virksomhedsrelaterede omkostninger, der skal fremgå på denne konto
  • Du skal så vidt muligt undgå at have private udlæg, da omkostninger hertil ikke figurerer på virksomhedens bankkonto
  • Når du skal have løn og hæver dette fra virksomhedens bankkonto, så navngiv denne hævning “løn”, så det er let at se i banktransaktionerne

Husk dog altid og overhold Bogføringsloven. Jeg har specialiseret mig inden for enkeltmandsvirksomheder, og har du brug for en revisor til at hjælpe dig, så kontakt mig.

– Mikael Hansen, Revisor
Jeg stiler efter længerevarende samarbejder

God bogføringsskik

Det er vigtigt, at man overholder god bogføringsskik, når man bogfører. Dette gælder alle virksomheder, og det er nødvendigt, at man sørger for at opbevare regnskab, så de ikke kan mistes. Det skal også opbevares på en måde, så det ikke kan misbruges. Når du bogfører, skal du også sørge for, at materialet, der bogføres, skal opbevares i minimum 5 år. Du skal også sortere bilag efter transaktionsdato i den orden, de er blevet udarbejdet i.

SKAT kan bede om at se dine regnskabsbilag, hvis man bliver udtaget til kontrol, og derfor er det helt essentielt, at man har disse i orden. Det kan en god revisor hjælpe med, og sørge for at indberetningen bliver korrekt, så du altid har regnskabet i orden i tilfælde af kontrol.

Det kan være en stor lettelse, at en professionel revisor står for bogholderiet. Så er man sikker på, at regnskabet er kvalitetssikret, og man får hjælp til besværlige opgaver såsom skatteregnskab og indberetning af moms, som kan være svære at overskue i en travl hverdag. Det er ikke unormalt, at enkeltmandsvirksomheder håndterer sit eget bogholderi, men det er en ekstrabelastning, som slet ikke er nødvendig, når man kan få hjælp af en kompetent revisor.

Krav til enkeltmandsvirksomheden

  • Du skal foretage bogføring, hvor hver enkelt transaktion i din virksomheds bankkonto bliver registreret
  • Du skal kunne fremvise bilag ved en skattekontrol, og bilag skal stemme overens til bogføringen
  • Du skal opgøre og indberette moms/lønsum til SKAT inden for deres fastsatte frister
  • Du skal udarbejde et årsregnskab, og resultatet af dette skal indberettes på din private selvangivelse
  • SKAT kan bede dig om at fremsende et årsregnskab for din enkeltmandsvirksomhed, hvor der er gældende regnskabsregler, som skal efterleves
Det er vigtigt, at du husker at efterleve gældende lovgivning. Når du vælger mig som revisor, sørger jeg for at håndtere din bogføring, momsopgørelse- og indberetning inden for de frister, der er, og jeg orienterer dig om dette. Jeg står også for udarbejdelse af årsregnskabet og din selvangivelse. Du får altså hele pakken hos mig.

Få revisorhjælp til besværlige regnskabsopgaver

Det er langt fra alle, der er kvalificeret til selv at påtage sig virksomhedens regnskabsopgaver, og derfor er det en god ide at alliere sig med en professionel revisor, så man er sikret en korrekt opgørelse af regnskab, og essentielle ydelser som opgørelse af moms og lønsumsafgift, skatteberegning, selskabsselvangivelser og andre regnskabsopgaver.

Mikael Hansen kan stå for din bogføring i eget regnskabsprogram, så du er sikret tryg og sikker bogføring for din virksomhed.

Revisor Mikael Hansen holder til i København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig