Indberetning af årsregnskab for selskaber

Når et kalenderår går mod enden, er det på tide at indberette årsregnskab for de fleste selskaber. Derfor er det helt relevant at vide, hvordan indberetning af årsregnskab for selskaber fungerer. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for indberetning af årsregnskab for selskaber.

– Mikael Hansen, Revisor
Reducer din revisorregning

Hvornår er det tid til indberetning af årsregnskab?

Et selskab har fem måneder, beregnet fra statusdatoen, til at indberette årsrapporten. I og med at rapporten indberettes digitalt, er det en nøjagtig frist, der skal overholdes, hvis man ikke ønsker påmindelser eller i yderste konsekvens sanktioner.

Et årsregnskab er et statusbillede af virksomhedens økonomi, og består af en resultatopgørelse, balance opdelt i aktiver og passiver og eventuelle noter.

Hvem serviceres

Alle opgaver kan løses

– Mikael Hansen, Revisor
Spar op til 50% på din nuværende revisorregning

Findes der undtagelser?

Der er mange selskaber, der tænker, at der gælder andre frister for dem, fordi selskabet er meget lille, et ApS eller IVS. Den eneste undtagelse, der er i forbindelse med årsregnskab, er hvis man beskattes efter helt almindelige personskatteregler og driver en enkeltmandsvirksomhed.
Så har man ikke pligt til at indberette årsregnskab. I alle andre tilfælde gælder det, at man som selskab skal udarbejde og indberette årsregnskab, og det skal ske inden for den frist, som er blevet sat. Der skal også sendes et oplysningsskema til SKAT. Dette er heldigvis også noget, du kan få revisorhjælp til af en dygtig revisor.

Der er nogle virksomheder, der kan søge om at blive undtaget for at indberette årsrapport. Det kan for eksempel gælde, hvis man driver et datterselskab uden aktivitet eller filialer af udenlandske virksomheder. Der findes også andre mulige undtagelser.

Hvad sker der, hvis man ikke indberetter årsregnskab?

Hvis man ikke indberetter årsregnskab, så risikerer man bøder til selskabets ledelse og eventuel tvangsopløsning af selskabet. Dette er en ret besværlig proces, som en revisor kan bistå med.

Derfor er det også helt essentielt, at man som selskab sørger for at overholde de frister og regler, der gælder i forbindelse med en årsrapport

Få hjælp til indberetning af årsregnskab

Det er en god ide at have tilknyttet en bogholder eller en billig revisor, så man er helt sikker på, at det bliver ført korrekt regnskab i løbet af året, der kan bruges som grundlag for årsregnskabet. En revisor vil kunne hjælpe dig med at indberette årsregnskab og udarbejde den revisorerklæring, der skal følge med årsrapporten. En revisor behøver ikke at være en dyr udgift, hvis man finder den rigtige revisor. Man kan bruge en billig revisor som Mikael Hansen, der leverer kvalitetsarbejde til faste, lave priser. Dermed kan du få styr på dine revisoropgaver, uden at bekymre dig for dyre ekstraregninger. Når man benytter sig af en revisor, så sørger man for at kvalitetssikre regnskabet og de finansielle oplysninger, der skal indberettes til myndigheder. Det er også langt lettere at få styr på årsregnskabet, når der er blevet ført regnskab systematisk gennem hele året og der er orden i bogholderiet. Det kan revisor Mikael Hansen hjælpe med. Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig