Ophør og lukning af selskab og enkeltmandsvirksomhed

Der kommer en tid for mange, hvor de skal lukke sit selskab eller sit enkeltmandsfirma. Det kan virke som en uoverskuelig opgave med mange regler og bestemmelser, man skal forholde sig til, hvis man ikke har en god rådgiver ved hånden. Her kan du læse mere om, hvordan du kan lukke dit selskab eller din enkeltmandsvirksomhed, og hvordan du med fordel kan bruge en dygtig revisor som Mikael Hansen til processen. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for nedlukning af dit selskab og enkeltmandsvirksomhed.

– Mikael Hansen, Revisor

Jeg er kun tilfreds, når du er tilfreds

 

Hvordan lukker man et selskab og enkeltmandsvirksomhed

Der findes flere måder at lukke et selskab på, og de beror på en række forskellige faktorer, der i høj grad er økonomisk funderet. Det er for eksempel forskel på kapitalselskab, og det man kalder personlige virksomheder. Kapitalselskaber er anpartsselskaber (ApS), iværksætterselskaber (IVS), aktieselskaber (AS) og holdingselskaber, mens personlige virksomheder inkluderer enkeltmandsvirksomheder og personlig ejede mindre virksomheder.

Hvis du ejer et IVS, er dette noget, der bliver afskaffet den 15. april 2021. Du kan få omdannet dit IVS til et ApS inden 15. oktober 2021, ved hjælp af en revisor som Mikael Hansen, eller du kan opløse dit IVS.

Man kan lukke et kapitalselskab på to forskellige måder. Hvis dit selskab er solvent, kan man lukke sit selskab ved frivillig likvidation eller betalingserklæring. Det forudsætter dog, at man kan betale alle sine forpligtelser.

Hvis man ikke kan det, ser det noget anderledes ud. Dette indebærer for eksempel tvangsopløsning af din virksomhed, og så er det en god ide at rådføre sig med en dygtig revisor. Dit selskab kan også begæres konkurs.

Når du skal lukke en enkeltmandsvirksomhed, skal du sikre adgang til virksomhedens digitale post. Derefter skal du lukke din virksomhed på Virk. Du skal lave et skatteregnskab og afslutte moms for det år, du lukker din virksomhed. For at sikre, at dette udarbejdes korrekt, kan du få en revisor til at udarbejde og gennemgå dit regnskab, så det hele foregår på korrekt vis. Det er en god investering, så du ikke ender med dagbøder fra SKAT, eller andre løse ender, når du har lukket din virksomhed. Dit regnskab skal gemmes og opbevares i fem år.

Jeg stiler efter længerevarende samarbejder

Få god rådgivning og sparring i processen

Med en dygtig billig revisor, får du den rådgivning og sparring du har brug for, for at kunne træffe de rette beslutninger i forbindelse med lukning af selskab eller enkeltmandsvirksomhed. Det behøver slet ikke være så dyrt at rådføre dig med en dygtig billig revisor, som du måske forestiller dig. Revisor Mikael Hansen kan tilbyde kvalitetsrevisorydelser til faste, lave priser. På den måde undgår du overraskende ekstraregninger og uoverskuelige omkostninger i forbindelse med lukning af dit selskab. I stedet får du gennemsigtighed, når det kommer til pris, en tilgængelig revisor og god håndtering af dit bogholderi. Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig