Omdannelse af IVS til ApS

Revisor kan hjælpe med omdannelse af IVS til ApS

 

Opdateres løbende: En ny politisk aftale forlænger fristen for omdannelser til den 15. oktober 2021. Dette giver iværksættere lettere mulighed for at omregistrere deres iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). Revisor Mikael Hansen kan hjælpe med dette. Denne aftale er indgået, da det har vist sig at være svært for iværksættere at skaffe den nødvendige egenkapital på 40.000 kroner. Som er kravet for at omregistrere et eksisterende iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). Herudover er mange iværksætterne ramt af coronakrisen, og for at undgå at etablerede virksomheder bliver tvangsopløst, er regeringen nu blevet enige om at gøre det lettere at omregistrere iværksætterselskaber (IVS) til et anpartsselskaber (ApS).

 

Krav til omdannelse af IVS til ApS

Der er fra regeringens side stillet krav om, at alle iværksætterselskaber (IVS) skal omdannes til et anpartsselskab (ApS) senest den 15. april 2021. Når iværksætterselskabet (IVS) skal omdannes til et anpartsselskab (ApS) er der følgende, som skal være opfyldt:

  • Kapitalkrav
    Kravet til indskudskapitalen er minimum på 40.000 kr.
  • Generalforsamling
    På generalforsamlingen besluttes, at der skal ske omdannelse af IVS, hvor 2/3. dele af ejerne skal stemme for forslaget. Herefter skal selskabets vedtægter opdateres.
  • Revisorerklæring
    Der kan ikke foretages omdannelse af IVS uden en revisorerklæring, hvor revisor erklærer, at kapitalkravet udgør mindst 40.000 kr.

 

Forskelle ved iværksætterselskaber (IVS) og anpartsselskaber (ApS)

Den helt store forskel er, at kapitalkravet i et anpartsselskab (ApS) som minimum skal være 40.000 kr. Fordelen ved et anpartsselskab (ApS er, at et anpartsselskab (ApS) udviser mere seriøsitet over for interessenter såsom potentielle kunder eller kreditorer, da de ved, at du har investeret penge i selskabet.
Kravene til ledelse og årsregnskab de samme i både iværksætterselskaber (IVS) og anpartsselskab (ApS).

 

Hvis omdannelse af IVS til ApS ikke sker i tide

Hvis et iværksætterselskab (IVS) ikke er omdannet til et anpartsselskab (ApS) før den 15. april 2021, så bliver selskabet tvangsopløst, og du fjernes som direktør, og selskabet bliver lukket.

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til denne artikel, så er du mere end velkommen til at kontakte mig. Eller er du på udkig efter en ny revisor i København så kontakt mig endelig når som helst.

Jeg kan kontaktes på mikael@revisormikaelhansen.dk eller på telefon +4530295790. Jeg har altid tid til at hjælpe dig med dit regnskab!