Udarbejdelse af årsregnskab for selskaber og enkeltmandsvirksomheder

Man kan på mange måder kalde et årsregnskab for en form for økonomisk statusbillede for en virksomhed. Et årsregnskab er et essentielt overbliksværktøj for alle former for virksomheder, men det er også helt essentielt, at dette bliver udarbejdet korrekt. Her kan du læse mere om, hvilke virksomheder, der skal udarbejde et årsregnskab, og hvordan dette skal udarbejdes. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for udarbejdelse af dit årsregnskab.

– Mikael Hansen, Revisor

Jeg er kun tilfreds, når du er tilfreds

Hvad er et årsregnskab?

Et årsregnskab giver dig det fulde overblik over en virksomheds økonomi. Dette inkluderer faktorer som formue, indtægter, udgifter, moms, befordringsafdrag m.m. Der er altså mange ting, der skal medregnes i et årsregnskab, og for at dette bliver korrekt, forudsætter det, at man har været grundig med regnskabet løbende gennem året.

Det er nemlig sådan, at dit årsregnskab skal udarbejdes på baggrund af den bogføring, der er blevet lavet i løbet af året. De fleste årsregnskaber følger kalenderåret, altså løber det fra januar til slutningen af december.

Hvilken slags virksomhed du har, har stor indvirkning på, hvilke krav der er til dit årsregnskab. Man laver et årsregnskab for at få et overblik over sin virksomhed, men også for at kunne videreudvikle den på baggrund af årsregnskabet. For mange virksomheder er der dog også et krav om, at man skal udarbejde et årsregnskab.

– Mikael Hansen, Revisor
Lad mig hjælpe dig, så du kan få mere tid til dine kunder

Årsregnskab for enkeltmandsvirksomheder

Der er altså et krav for mange virksomheder om, at man skal udarbejde et årsregnskab. Hvis du beskattes efter helt almindelige personskatteregler som enkeltmandsvirksomhed, så er der ikke pligt til at offentliggøre et årsregnskab. Det er dog altid en god ide at udarbejde et formelt regnskab for året, fordi det kan bruges i forbindelse med at vækste din virksomhed og fremlægges for interessenter og kreditorer i en let genkendelig form. Det kan det være en god ide at få revisorhjælp, når du skal udarbejde dit årsregnskab.

Hvis du har et ApS, er du pålagt at udarbejde et formelt årsregnskab, som skal offentliggøres. Hvordan dette skal udarbejdes, afhænger af, hvilken regnskabsklasse dit selskab befinder sig i.  

  • Regnskabsklasse A – enkeltmandsvirksomheder og personligt erhvervsdrivende
  • Regnskabsklasse B – mindre selskaber
  • Regnskabsklasse C – store selskaber
  • Regnskabsklasse D – børsnoterede selskaber

Få kompetent revisorhjælp til udarbejdelse af årsregnskab

Det er ikke alle, der driver en lille virksomhed som et ApS eller en enkeltmandsvirksomhed, der har den rette kompetence, der skal til for at beholde det store overblik og undgå fodfejl i regnskabet. Tid er en værdifuld vare for de fleste virksomheder, og derfor handler det også om, hvordan man bedst skal prioritere sin tid, som kan bruges til at skubbe virksomheden i rigtig retning. Derfor kan det være en god ide at få hjælp af en kompetent og erfaren billig revisor som Mikael Hansen, når årsregnskabet skal klares. Dermed får du frigivet den tid, som du ellers ville bruge på regnskabsopgaver og bogholderi, og overladt dem til kyndige hænder, der kan sørge for at det hele bliver udført korrekt. Mikael Hansen opererer med faste, billige priser, så du ikke får nogle ubehagelige ekstraregninger, når opgaven er udført. Dermed får du sikret, at dine revisoropgaver er kvalitetssikrede til en god pris. Faktisk ligger revisor Mikael Hansen typisk 50% lavere i pris end mange andre revisorer på markedet. Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig