Selskabsselvangivelse

Når årsregnskabet skal indberettes, skal der også følge en selskabsselvangivelse med. En selskabsselvangivelse er en selvangivelse for virksomheder. Denne skal udarbejdes årligt. Det kan være en god ide at få revisorhjælp til at udarbejde og indberette selskabsselvangivelse af en billig og dygtig revisor. Her skal vi kigge lidt nærmere på hvorfor, og afklare hvad en selskabsselvangivelse går ud på. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for håndtering af udarbejdelse af din selskabsselvangivelse.

– Mikael Hansen, Revisor
Reducer din revisorregning

Hvad er en selskabsselvangivelse?

Selskabsselvangivelser er en selvangivelse for virksomheder, der skal afleveres sammen med årsrapporten, når indkomståret er forbi. Indkomståret kan føle kalenderåret, eller det kan være skævt. Selskabsselvangivelser skal indberettes på samme måde som, man skal indberette en personlig selvangivelse. En selskabsselvangivelse skal udarbejdes på baggrund af årsregnskabet. Den skal vise resultatet rent skattemæssigt.

Selskabsselvangivelsen skal afleveres senest 6 måneder efter indkomstårets udløb. Indkomståret for et selskab kan se ret forskelligt ud. For nogen går man efter et almindeligt kalenderår fra januar til slutningen af december. Andre virksomheder benytter sig af et bagud forskudt indkomstår, der begynder allerede inden det år, det skal erstatte.

Derfor findes der flere frister, når man skal aflevere selskabsselvangivelse, og det gælder forskellige datoer alt efter, hvilken model man regner sit indkomstår efter.

– Mikael Hansen, Revisor
Spar op til 50% på din nuværende revisorregning

Udarbejdelse af selskabsselvangivelse

Som virksomhed kan man selv udarbejde sin selskabsangivelse, men der er også muligheder for, at få hjælp til at udarbejde selskabsselvangivelsen. Det er en tidskrævende opgave, der kræver fuldstændig overblik over regnskabet.

Hvis man indberetter selskabsselvangivelse for sent

Hvis man kommer til at indberette selskabsselvangivelsen for sent, kan det have en række konsekvenser for virksomheden. Der er som nævnt en frist, der falder 6 måneder efter indkomstårets afslutning. Siden selskabsselvangivelsen skal indberettes digitalt, er dette en absolut frist. Hvis man ikke overholder denne, vil man få dagbøder i form af et skattetillæg på 200 kr. hver dag, og det kan tilsammen udgøre maksimalt 5.000 kr.

Hvis skattemyndighederne afgør, at din virksomheds selskabsselvangivelse ikke er fyldestgørende, kan de tillægge et skattetillæg på maksimalt 5.000 kr. De skal foretage en skønsmæssig vurdering af, hvad skatteindtægten har været.

Lad mig hjælpe dig, så du kan få mere tid til dine kunder

Få hjælp til udarbejdelse af selskabsselvangivelse

En revisor kan hjælpe din virksomhed med udarbejdelse af selskabsselvangivelser. Det behøver ikke være en overvældende udgift, hvis man vælger den helt rigtige revisor. Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig