Personlig selvangivelse og forskudsopgørelse

Når der er tid til, at den personlige selvangivelse og forskudsopgørelse skal klares, så melder der sig som regel en række spørgsmål. Det er nemlig ikke alle, der har sikker på alt, der har med personlig skat at gøre. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan du kan få revisorhjælp til personlig selvangivelse og forskudsopgørelse. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for håndtering af dit skatteregnskab.

– Mikael Hansen, Revisor

Alle opgaver kan løses

 

Få hjælp til forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen er noget alle lønmodtagere skal indberette. Den forudser, hvor meget vi tror, vi kommer til at tjene i det pågældende år, og lægger grundlaget for en foreløbig skatteberegning. Når årsopgørelsen bliver tilgængelig, som regel omkring marts måned, kan man se, om man skal have penge tilbage, eller om man skylder skat. Det vil sige, om man har betalt for meget eller for lidt i skat, i løbet af året, der er gået.

Hvis man udarbejder sin forskudsopgørelse korrekt, og eventuelt justerer den undervejs, så er der langt større mulighed for, at man undgår fejl og eventuelt skattesmæk, når årsopgørelsen kommer. Forskudsopgørelsen for det kommende år bliver tilgængelig hvert år i november.

I forskudsopgørelsen kan man faktisk justere de skattemæssige forhold løbende. Det vil sige, at hvis dine skattemæssige omstændigheder ændrer sig, er det noget man kan tage højde for i forskudsopgørelsen. Dette kan være faktorer som, at man får et nyt job eller der sker en ændring i ens indkomst. Det kan også være, at man mister indtægt, eller går over på offentlige ydelser.

De fleste håndterer selv sin forskudsopgørelse, men der kan være forhold, der gør, at det er altafgørende, at denne bliver udarbejdet korrekt. Da kan det være en god ide at alliere sig med en billig revisor, der kan rådgive omkring justeringer undervejs, og forklare dig hvilke skattemæssige fordele og konsekvenser der er ved måden, du udfylder din forskudsopgørelse på.

– Mikael Hansen, Revisor
Jeg stiler efter længerevarende samarbejder

Selvangivelse og årsopgørelse

Årsopgørelsen laves på baggrund af din selvangivelse. Det er et begreb, der florerer og er i brug. Årsopgørelsen er i princippet resultatet af dine personlige, skattemæssige forhold for sidste år. Hvor forskudsopgørelsen er en pegepind på, hvad året skal indebære af indtægter og beskatning, så skal årsopgørelsen afgøre, hvordan dette regnestykke er blevet løst i praksis, når det hele er blevet opgjort.

Forskudsopgørelsen gælder for det kommende år, mens din årsopgørelse er gældende for sidste år. Man kan på mange måder sige, at forskudsopgørelsen er et budget, mens årsopgørelsen er et regnskab. I lighed med alle andre former for regnskab, er dette noget man kan få hjælp til af en dygtig og billig revisor som Mikael Hansen.

Få hjælp til selvangivelse og forskudsopgørelse

Det kan være en god ide at få hjælp til personlige selvangivelser og forskudsopgørelser, så man er helt sikker på, at disse bliver udfyldt korrekt, og justeres efter de bedste beslutninger undervejs. En revisor kan give dig den rådgivning, du har brug for, og hjælpe med skatteberegning og udfyldelse af forskudsopgørelse. Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig