Indberetning af moms og lønsumsafgift

Har du brug for hjælp til indberetning af moms og lønsumsafgift? Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvordan du kan få hjælp af en billig revisor Mikael Hansen til dit bogholderi, og hvilke fordele der er ved at benytte sig af en revisor. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for indberetning af moms og lønsumsafgift. 

– Mikael Hansen, Revisor
Reducer din revisorregning

Hvad er indberetning af moms og lønsumsafgift?

For alle virksomheder, der sælger momsfrie ydelser og har årligt resultat, der overskrider 80.000 kr., skal der indberettes lønsumsafgift. Det er dog svært at finde ud af, hvordan denne skal beregnes og indberettes, og det er en tidskrævende opgave.

Moms og lønsumsafgift skal indberettes i SKATs systemer inden en bestemt frist, der sættes hvert år. Det er vigtigt, at man overholder denne frist. Der findes fire forskellige måder at beregne grundlaget for lønsumsafgift. Der er tale om:

  • Metode 1 – virksomheder med anden økonomisk virksomhed, eksempelvis fagforeninger og loger
  • Metode 2 – virksomheder i den finansielle sektor, eksempelvis banker og pensionskasser
  • Metode 3 – virksomheder, der udgiver og importerer aviser – for eksempel dagblade og lokalaviser
  • Metode 4 – virksomheder inden for sundhedssektoren – eksempelvis læger, optikere, tandlæger og kiropraktorer. I tillæg skal virksomheder, der udfører persontransport i Danmark, der sælger momsfri undervisning, kulturelle ydelser og frivillige foreninger også beregnes efter metode 4

Der er nogle virksomheder, der ikke skal registreres. Det gælder blandt andet for social bistand, museumsvirksomhed og velgørende arrangementer. Der findes dog en række andre undtagelser.

Hvilken metode man skal beregne efter, bestemmer hvad man skal regne afgiftsgrundlaget ud fra. Metode 1 og 2 bruger lønsummen som afgiftsgrundlag, mens metode 3 beregnes efter omsætningen fra salg fra aviser og metode 4 gælder beregning efter over- eller underskud og lønsummen med tillæg af overskud eller fradrag af underskud for virksomheder med ansatte.

Det er virkelig vigtigt at føre regnskabet korrekt, så man kan beregne lønsumsafgift. Hvis du synes regnskab er en besværlig og tidskrævende opgave, kan det derfor godt betale sig at få en kompetent og erfaren revisor som Mikael Hansen til at klare opgaverne for dig til faste, lave priser. Faktisk ligger revisorydelser hos Mikael Hansen typisk 50% billigere end flere andre revisorer, når det kommer til pris.

– Mikael Hansen, Revisor
Spar op til 50% på din nuværende revisorregning

Kontakt Mikael Hansen for revisorhjælp til indberetning af moms og lønsumsafgift

Det er langt fra alle, der har sin egen virksomhed, der har en universitetsgrad i økonomi, og som er i stand til selv at udføre de mange komplicerede regnskabsopgaver, der ligger i en virksomhed. Her skal man også tænke over, hvordan man bedst prioriterer sin tid. Er du bedre tjent med at benytte den tid, man kan bruge på regnskab og bogholderi til andre ting, der er til gavn for din virksomhed? Derfor er det en god investering at benytte sig af, at revisor Mikael Hansen bidrager til at kvalitetssikre dit regnskab, og tager sig af de besværligheder, der er omkring opgørelse og indberetning af moms og lønsumsafgift. Revisor Mikael Hansen er specialiseret i enkeltmandsvirksomheder og mindre selskaber, og jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig