Hvad er kapitalkrav i de forskellige virksomheder

Overblik over kapitalkrav

 

Kontakt Revisor Mikael Hansen for de mange muligheder der er.

 

Enkeltmandsvirksomheder: 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til enkeltmandsvirksomheder, og du kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til enkeltmandsvirksomheder, om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er dog krav til, at virksomheden skal momsregistreres samt, at du hæfter personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

 

Personligt mindre ejet virksomheder (PMV): 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til personligt mindre ejet virksomheder (PMV), og du kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til personligt mindre ejet virksomheder (PMV), om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er ikke krav til, at virksomheden skal momsregistreres. Herudover hæfter du personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

 

Interessentskaber (I/S): 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til interessentskaber (I/S), og I kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til interessentskaber (I/S), om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er dog krav til, at virksomheden skal momsregistreres samt, at I hæfter personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

 

Anpartsselskaber (ApS): 40.000 kr.

Der er kapitalkrav til anpartsselskaber, og du kan stifte selskabet med minimum 40.000 kr. i selskabskapital ved oprettelsen. Anpartsselskaber er selvstændige juridiske enheder, og du som privatperson hæfter kun for det beløb, som du har indskudt i selskabet. Der er dog krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

 

Iværksætterselskaber (IVS) skal omdannes til et anpartsselskab (ApS): 40.000 kr.

Alle iværksætterselskaber (IVS) skal kontakte en revisor med henblik på omdannelse til anpartsselskaber (ApS) inden den 15. april 2021. Iværksætterselskaber (IVS) skal derfor have en selskabskapital på mindst 40.000 kr. for at kunne blive omdannet til et anpartsselskab (ApS). Der er krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog. Revisor Mikael Hansen kan hjælpe dig med dette.

 

Aktieselskaber (A/S): 400.000 kr.

Der er kapitalkrav til aktieselskaber, og du kan stifte selskabet med minimum 400.000 kr. i selskabskapital ved oprettelsen. Aktieselskaber er selvstændige juridiske enheder, og du som privatperson hæfter kun for det beløb, som du har indskudt i selskabet. Der er dog krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

 

Holdingselskaber: 40.000 kr. eller 400.000 kr.

Holdingselskaber kan oprettes som et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Det betyder, at kapitalkravet er enten 40.000 kr. eller 400.000 kr. Holdingselskabet kan dog med fordel oprettes samtidig med driftsselskabet, og derfor kan kapitalen anvendes to gange til at stifte begge selskaber. Det er det, der hedder ”rullende kapital”. Der er krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til denne artikel, så er du mere end velkommen til at kontakte mig. Eller er du på udkig efter en ny revisor i København så kontakt mig endelig når som helst.

Jeg kan kontaktes på mikael@revisormikaelhansen.dk eller på telefon +4530295790. Jeg har altid tid til at hjælpe dig med dit regnskab!