Hvad er kapitalkrav i de forskellige virksomheder

Herunder kan du få et overblik over, hvilke kapitalkrav der er  i de forskellige virksomhedstyper. Du kan også blive klogere på, hvad din revisor pris er for rådgivning om kapitalkrav i dit selskab.

– Mikael Hansen, Revisor

 

Reducer din revisorregning

Enkeltmandsvirksomheder: 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til enkeltmandsvirksomheder, og du kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til enkeltmandsvirksomheder, om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er dog krav til, at virksomheden skal momsregistreres samt, at du hæfter personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

 

Personligt mindre ejet virksomheder (PMV): 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til personligt mindre ejet virksomheder (PMV), og du kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til personligt mindre ejet virksomheder (PMV), om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er ikke krav til, at virksomheden skal momsregistreres. Herudover hæfter du personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

Interessentskaber: 0 kr.

Der er ingen kapitalkrav til interessentskaber (I/S), og I kan stifte virksomheden uden at indskyde penge i virksomheden ved oprettelsen. Der er heller ikke krav til interessentskaber (I/S), om der skal være en ledelse eller årsregnskabet skal offentliggøres. Der er dog krav til, at virksomheden skal momsregistreres samt, at I hæfter personligt og ubegrænset for den gæld, som virksomheden stifter.

 

Anpartsselskaber: 40.000 kr.

Der er kapitalkrav til anpartsselskaber, og du kan stifte selskabet med minimum 40.000 kr. i selskabskapital ved oprettelsen. Anpartsselskaber er selvstændige juridiske enheder, og du som privatperson hæfter kun for det beløb, som du har indskudt i selskabet. Der er dog krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

 

Iværksætterselskaber skal omdannes til et anpartsselskab: 40.000 kr.

Alle iværksætterselskaber skal kontakte en revisor med henblik på omdannelse til anpartsselskaber inden den 15. oktober 2021. Iværksætterselskaber skal derfor have en selskabskapital på mindst 40.000 kr. for at kunne blive omdannet til et anpartsselskab. Der er krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog. Revisor Mikael Hansen kan hjælpe dig med dette.

Aktieselskaber: 400.000 kr.

Der er kapitalkrav til aktieselskaber, og du kan stifte selskabet med minimum 400.000 kr. i selskabskapital ved oprettelsen. Aktieselskaber er selvstændige juridiske enheder, og du som privatperson hæfter kun for det beløb, som du har indskudt i selskabet. Der er dog krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

 

Holdingselskaber: 40.000 kr. eller 400.000 kr.

Holdingselskaber kan oprettes som et anpartsselskab eller et aktieselskab. Det betyder, at kapitalkravet er enten 40.000 kr. eller 400.000 kr. Holdingselskabet kan dog med fordel oprettes samtidig med driftsselskabet, og derfor kan kapitalen anvendes to gange til at stifte begge selskaber. Det er det, der hedder ”rullende kapital”. Der er krav til, at årsregnskabet skal offentliggøres, der skal være en ledelse, og der skal føres en ejerbog.

Har du spørgsmål?

Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig