Søger du en billig revisor?

Troværdighed hos revisor er en afgørende faktor. Det er ligeledes vigtigt, at du er tryg ved den faglige kvalitet samt evnen til at overholde jeres aftaler og deadlines. Det er vigtigt, at revisor pris er gennemsigtig, og du forstår, hvad der er inkluderet i aftalen, og hvad der ikke er. Det er almindeligt i branchen, at revisorer fakturerer ekstra for det arbejde, der ikke er aftalt. Sørg for at der er klarhed i jeres aftaler. Jeg har i dette blogindlæg opsummeret, hvad jeg mener er vigtigt, når du skal vælge en billig revisor.

– Mikael Hansen, Revisor

 

Reducer din revisorregning

Billig revisor

Det er en misforståelse, at en billig revisor ikke er god. Der er en masse billige revisorer, der sparer dig penge. En billig revisor er typisk en revisor med mange års erfaring, der er startet selvstændigt. Derfor kan han holde timeprisen nede, da revisionshusenes ejere ikke længere skal have andel i honoraret. En billig revisor har muligvis mere indsigt i dine regnskabs- og skatteforhold end en dyr revisor. En billig revisor har ofte ikke et stramt tidsbudget at følge og derved kan sætte sig bedre ind i din virksomhed. En billig revisor og en dyr revisor skal først og fremmest at sørge for, at du får opsat og indsendt dit årsregnskab korrekt. Det skal gerne ske uden fejl i hverken bogføring, momsindberetning og selvangivelse. Hvis du selv står for disse opgaver, er der en betydelig risiko for, at du kan gå glip af korrekte fradrag.

Priser

 

Pris er en vigtig faktor, når det kommer til at finde en ny billig revisor på internettet. Det ses ofte, at revisor i lige så høj grad er en samarbejdspartner som en leverandør. Derfor er troværdighed og en god relation lige så vigtigt som, at revisoren er billig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at en bogholder ikke er det samme som en revisor. Hverken uddannelsesmæssigt eller sikkerhedsmæssigt. Derfor mener jeg, at det optimale for dig som kunde er at finde en billig revisor, der også varetager bogføring. Denne type revisor ofte tilbyder billig bogføring.

Når du skal til at finde en revisor, er der rigtig mange muligheder, men hvor stor er prisforskellen på en billig revisor og en dyr revisor? Priserne på en revisor varierer meget efter typen af opgaver. Nedenfor kan du se tre eksempler på typer af opgaver, som jeg har erfaret gennem min tid som revisor:

  • Bogføring: 400 – 700 kr. pr. time
  • Opstilling og gennemgang af årsregnskab: 500-1.000 kr. pr. time
  • Revision: 900-2.500 kr. pr. time (assistent og underskrivende revisor)

Jeg anbefaler dig, at du undersøger markedet for priser på revisorer, inden du træffer en beslutning. Priserne kan variere meget, og revisorer lover ofte guld og grønne skove.

 

Gode råd ved valg af billig revisor og billig bogholder

 

Troværdighed

Troværdighed og en god dialog giver den bedste relation til din revisor, og når kemien er god, giver dette det bedste samarbejde, og det har positiv indflydelse på din virksomheds fremtidige drift. Jeg har tit oplevet, at troværdigheden kan aflures i den indledende dialog, samt ved eventuelle referencer i form af tidligere og nuværende kunder, som revisoren arbejder for. En god metode er også at anvende Trustpilot eller andre officielle anmeldelser for at undersøge, hvorvidt revisoren har været en god og stabil samarbejdspartner for andre kunder.

 

Tilgængelighed

Tilgængelighed og muligheden for hurtig respons med din kommende samarbejdspartner kan for nogle kunder være den afgørende faktor. Erfaringsmæssigt har den dyrere revisor i det store revisionshus mindre tid end, hvis du vælger et mindre revisionsfirma, da en billig revisor ofte har mere tid til at servicere sine kunder. Det er selvfølgelig altid en fordel, hvis du er ude i god tid i forhold til deadlines.

 

Hvad er dit behov?

Ønsker man en billig revisor, så er det en god ide at vide, hvad man har af behov, ellers kan der opstå misforståelser, hvilket kan ende ud i, at man spilder tid og penge.

Revisorer arbejder på tid. Jo mindre tid opgaven kræver, jo billigere bliver det at hyre en revisor. Ønsker man, at revisoren udarbejder en revisionserklæring, så bliver det hurtigt meget dyrt. Så det er vigtigt, at man kender sit behov fra start. Ønsker man sig en så billig revisor som muligt, så kan et overblik over indholdet af virksomhedens regnskab være en god start. Det er også værd at overveje, om man ønsker en billig bogholder til at varetage bogføringen. Dette kan spare dig som kunde en masse tid og i sidste ende også penge, da en bogholder/revisor kender til de mange fradrag, som du som kunde højst sandsynligt ikke kender til.

Hvad koster en revisor

Er sikkerheden god nok ved en billig revisor?

 

Der findes utroligt mange revisorer på markedet. Alle kan kalde sig for revisor, da det ikke er en beskyttet titel. Så hvordan kan du som kunde være sikker på, at en billig revisor er god nok til dit behov?

Jeg vil anbefale dig, at du møder revisoren inden, I indgår en aftale. Det er altid en god ide at se hinanden i ansigtet og fornemme, om kemien er tilstede. Som jeg tidligere skrev, er det en god ide også at trække eventuelle referencer i form af tidligere og nuværende kunder, som revisoren arbejder for. Der er mange officielle sider med anmeldelser til at undersøge, hvorvidt revisoren har været en god og stabil samarbejdspartner for andre kunder.

Du bør altid gå fra mødet med revisoren og have en god fornemmelse i maven. Virker revisoren oprigtig, og har revisoren den fornødne ekspertise til at løse opgaven for dig?

 

Hvad den rigtige pris?

Du er nu bekendt med virksomhedens behov og er klar til at finde den revisor, der skal udarbejde dit regnskab.

Når man er klar på hvad man skal have hjælp til og har undersøgt markedet af de mange forskellige revisorer, så kan man lægge et budget for, hvor mange penge man er villig til at ”ofre” på at få den ”rigtige pris” på en revisor. I sidste ende er det jo dig, der beslutter hvad den rigtige pris på revisor er i jeres tilfælde.

 

Har du spørgsmål?

Jeg er revisor København, men du er velkommen til at tage kontakt uanset hvor i landet, du befinder dig. Du kan altid skrive en e-mail på mikael@revisormikaelhansen.dk eller ringe på telefon 5353 6969. Hvis du har mindre spørgsmål eller henvendelser, står jeg altid til rådighed uden ekstra omkostninger for dig.

Kontakt mig