Hvad er en “personlig ejet mindre virksomhed”? (PMV)

Revisor forklarer de overordnede krav til personlig ejet mindre virksomhed (PMV)

Som privatperson kan du oprette en personlig ejet mindre virksomhed (PMV), og du får tilknyttet et CVR-nummer. Du kan med denne virksomhedsform drive virksomhed uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.

 • Der er kun én ejer
 • Ejeren hæfter personligt med egen formue
 • Der er ingen kapitalkrav
 • Krav til virksomheden:
  • Ikke momspligtig (omsætning under 50.000 kr. i 12 på hinanden følgende måneder)
  • Ikke har import fra eller eksport til lande uden for EU
  • Ikke har ansatte
 • Registreringen skal fornys hvert 3. år

 

En personlig ejet mindre virksomhed (PMV) er bl.a. en mulighed, hvis du vil køre en deltids- eller fritidsbeskæftigelse med overskud for øje (journalistisk virksomhed, foredrag, tøjdesign, etc.) i form af en virksomhed.

Du kan ikke oprette en personlig ejet mindre virksomhed PMV, hvis du har en hobbyvirksomhed uden indtjening som mål.

 

Momsregistrering

Du skal ændre din registrering hvis du får momspligtig omsætning over 50.000 kr. årligt eller andre former for pligter i forhold til skatte/afgiftsforvaltningen.

 

Beskatning

Du bliver beskattet efter personskattereglerne og skal forskudsregistrere og oplyse din virksomheds overskud.

Underskud kan trækkes fra din personlige indkomst.

 

Personlig ejet mindre virksomhed – Hvad hæfter du for?

Du skal som virksomhedsejer af en enkeltmandsvirksomhed være opmærksom på, at du hæfter personligt for virksomhedens forpligtelser. Du er ansvarlig for virksomhedens forpligtelser og hæfter personligt. Det betyder i praksis, at dine leverandører f.eks. kan kræve udlæg i dit hus, hvis din virksomhed ikke har betalt deres faktura.

Det er derfor en vigtig overvejelse, om du ønsker at løbe den risiko. Såfremt du ikke ønsker at hæfte personligt med private dine ejendele, bør du måske overveje en anden selskabstype som f.eks. et anpartsselskab (ApS).

Her er der begrænset hæftelse for ejerne, da økonomien hos hhv. selskab og ejer er sepereret fra hinanden. Ejeren i et selskab hæfter kun for den kapital, som selskabet stiftes med. Enkeltmandsvirksomheder har dog mulighed for at være omfattet af det der kaldes virksomhedsordningen, som giver nogle skattemæssige fordele. Revisor Mikael Hansen kan hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til denne artikel, så er du mere end velkommen til at kontakte mig. Eller er du på udkig efter en ny revisor i København så kontakt mig endelig når som helst.

Jeg kan kontaktes på mikael@revisormikaelhansen.dk eller på telefon +4530295790. Jeg har altid tid til at hjælpe dig med dit regnskab!