Hvad er en revisor

Definitionen

En revisor er en person, der arbejder med revision og regnskab, og arbejdet består i at kontrollere og revidere virksomheders årsregnskaber. Du kan dog også få hjælp med øvrigt regnskabsarbejde såsom bogføring, moms, lønsum, skatteberegning, lønudarbejdelse, selskabsselvangivelser og personlige selvangivelser. Du får herudover en økonomisk og forretningsmæssig rådgiver og sparringspartner til din virksomhed.

Det kræver en stor faglig viden inden for det finansielle, og med den baggrund kan det således være muligt at hjælpe dig med rådgivning og sparring inden for dit område. Du kan f.eks. få hjælp med at optimering af din virksomhed og dermed få skabt en bedre bundlinje. Du kan også få en værdifuld sparringspartner til dig og din virksomhed, lige fra stiftelse af selskab til vækststrategier. Som privatperson kan du også få hjælp, f.eks. hjælp til dine private skatteforhold.

Kontakt din lokale Revisor Mikael Hansen, her.


Hvordan bliver man revisor

Det er ikke alle titler i Danmark, der er beskyttede. Når man har en beskyttet titel, så betyder det, at andre ikke må kalde sig for eksempelvs Advokat, da det er en beskyttet titel. En revisor er ikke en beskyttet titel, og det er almindeligt, at du kan finde bogholdere, der kalder sig revisorer.

Hvis du tager uddannelsen og dermed bliver statsautoriseret revisor, er titlen beskyttet. For at blive revisor er det almindeligt, at man starter som elev og tager HD vejen. Herefter 4 års HD studie, tager man så en Cand.merc.aud. Og for at blive statsautoriseret skal man have en Cand.merc.aud uddannelse og efterfølgende 3 års praktisk erfaring hos et statsautoriseret revisionsfirma.

Der er også en titel som Registreret revisor. Der er ikke ikke længere mulighed for at få denne titel, da den er taget ud af uddannelsessystemet. 

Der er mange jobmuligheder efter endt uddannelse. Det er et rigtig godt springbræt, som giver mange jobmuligheder “på den anden siden af bordet”. Når en statsautoriseret revisor bliver ansat uden for revisionsbranchen, deponeres godkendelsen af titlen. Denne godkendelse kan senere fås igen, hvis den arbejdet som statsautoriseret revisor genoptages.